Dovolenka pre každého


Pohľadnice, magnetky, tričká

Poľovnícke združenie Hontianske Moravce

Fero Lipták









Nože na predaj


Zaujímavosti o včelom mede

Med je sladká a lepkavá kvapalina, ktorú vytvárajú včely. Vytvárajú ju zo zozbieraného nektáru kvetov alebo zo sladkých výlučkov vošiek. Pre včely je med zásobárňou energeticky bohatej potravy. Pre ľudí je med neodolateľnou pochúťkou.

Kryštalizácia medu

Je to prirodzený proces. Najmä repkový med môže začať kryštalizovať už v priebehu niekoľkých dní. Takýto med môžeme opatrne zahriať, teplota však nesmie prekročiť 50° C. Vyššia teplota ničí enzýmy a ďalšie obsiahnuté látky. Optimálne je byť trpezlivý a med pomaly ohriať na radiátoroch alebo vo vodnom kúpeli.



© 2007 E-mail prístupov 2491255